sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Mosaiikkituikkukippo

Seuraavaksi mä aattelin esitellä teille mosaiikkilasin. En oikeastaan edes muista mihin tarkotukseen tää alunperin valmistettiin, mutta aattelin, että se toimisi ihan hyvin tuikkukippona, sillä valo tulee kauniisti esiin noiden lasinpalasten läpi.

Työn valmistus aloitettiin kaivelemalla näpsässä olevia isoja laatikkoja, mitkä on täynnä erivärisiä- ja kokoisia lasin- ja kaakelinsirpaleita. Siitä on aina kauhee kilpailu, kuka löytää kauneimmat yksilöt omaan purkkiinsa. Värikkäät lasinpalaset oli kova juttu. Ite valitsin työhöni vihreitä palasia vihreän kauteni mukaan ja suosikkeja oli just noi läpikuultavat vihreät yksilöt.
 Seuraavaksi palaset liimattiin lasin pintaan kiinni erikeepperillä ja annettiin kuivua. Sen jälkeen koko työ päällystettiin kipsillä ja sen ollessa märkää pyyhittiin ylimääräinen aines pois lasin päältä niin, että ainoastaan raot lasinpalojen välissä täyttyvät siitä.
Lopputulos on musta muuten varsin kiva, mutta olisin voinut pyyhkiä sen kipsin huolellisemmin pois, ennen kuin annoin sen jähmettyä. Lasin yläosassa on aika paljon valkoista jäljellä, huomaatte varmaan miten osa paloista on täysin kipsin peitossa. 
     Käytin tätä ala-asteella huoneessani koriste-esineenä ja onhan se edelleen ihan nätti. Voisin varmaan vieläkin käyttää sitä jossain, mutta se ei enää sovi mun sisustukseen. Ja ihan samaan kategoriaanhan se menee kauneudessa arabian lasisten tuikkukippojen kanssa:D

3 kommenttia: