keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

LUMIHIUTALEITA LINTULAUDASSA

Tässäpä ois sitten jo toinen lintulauta. Tällä kertaa puisen sijaan savinen, mutta älkää huoliko, niitä ei löydy varastosta enää kolmatta, vaikka sanonta niin sanookin. 

Tämän valmistusvaiheet on alkaneet jo vähän hämärtyä mielessäni(hmmm, löytyyköhän edes työtä jonka valmistuksen muistaisin kirkkaasti?), mutta arvelen, että ensin on tehty pyöreä pohja, johon on lätkästy päälle  suorat seinät, joihin on kaiverrettu oviaukko ja ikkunat ja kaiken kruunuksi on tökkästy lieriökatto. Sen tekeminen oli muuten ihan kauheeta! Se katto lässähti jatkuvasti epämuodostuneeksi löntiksi ja sen vuoraaminen kiinni seiniin, hyi. 

 Lumihiutaleet on painettu saveen leimasimella, johon jokainen suunnitteli jonkun kivan ja yksinkertaisen kuvion ja sitten valmisti sellaisen kipsistä. Ite tein tommosen jännän lumihiutaleleimasimen, jolla sitten tökin ton höskän täyteen niitä. Ja ihan mukavaltahan se musta näyttää, ainakin mun surkeat savityötaidot hukkuu sopivasti tohon kuosiin.

Tää roikuskeli meidän olohuoneessa hyvän tovin, kunnes pääsiäis/joulu/muut-koristeet tuli tilalle ja tää jäi jonnekin kaapin perälle. Musta tää on ihan nätti ja persoonallinen lintulaudaksi, hiukan erilainen kuin kaikki muut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti